Zápasil v Bellatore, teraz prichádza do RFA: Brichta spoznal meno titulového vyzývateľa

Český MMA bojovník Leo Brichta sa mal pôvodne predstaviť v titulovom zápase proti obhajujúcemu šampiónovi Arbimu Mezhidovovi. 

Minimálne v najbližšej dobe však túto konfrontáciu neuvidíme, keďže Mezhidov musel pre zranenie zápas zrušiť. Brichta však bude zápasiť o titul a jeho súperom bude Jairo Pacheco. Duel sa uskutoční v rámci RFA x IAF: Special Title Night 2. Poduajtie prebehne 28. septembra a vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Ticketportal a Ticketmaster.

V hre bol Tony Ferguson

Keď Mezhidov oznámil, že sa v pražskom O2 Universum nepredstaví, promotéri Boris Marhanský a Petr Ondruš potrebovali nájsť relevantnú náhradu, ktorá by dosahovala kvalít Lea Brichtu. Na um im zišlo viacero veľmi zaujímavých mien, medzi ktorými bol dokonca aj hviezdny Tony Ferguson, ktorý bol dlhé roky na špičke ľahkej váhy UFC.

Teraz je však isté, že Brichtu vyzve iný súper. Ním je Brazílčan Jairo Pacheco, ktorý počas svojej kariéry našiel len dvoch premožiteľov. Obaja boli v rámci organizácie Bellator MMA, ktorá už dlhé roky patrí k tým najväčším na svete. Pacheco so skóre 9-2 je aktuálne na vlne dvoch výhier v rade a nikdy v kariére nebol ukončený pred limitom.

Titul RFA x IAF

Súboj s Mezhidovom mal byť o titul organizácie RFA, v ktorej je rakúsky bojovník naďalej šampiónom ľahkej váhy. Bežnou praxou je, že v takýchto prípadoch vyzývatelia zápasia o dočasný titul a víťaz potom ide o ten skutočný so šampiónom. RFA a IAF to tentokrát vyriešili inak a dávajú Brichtovi šancu zápasiť o ich spoločný titul.

Pre českého bojovníka teda pôjde o druhý titulový zápas v rade, keďže naposledy vyzval Rumuna Mirceu a post šampióna KSW. V Liberci však Brichta ťahal za kratší koniec a prehral vo 4. kole na RNC.

PR: Martin Solčan

redakcia PremiumNews