Zelenskyj odhalil tajný plán na porazenie Ruska! Ukrajina mieri do NATO!

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyvolal poriadny rozruch, keď v ukrajinskom parlamente predstavil svoj dlho očakávaný “víťazný plán” na ukončenie vojny s Ruskom. Podľa jeho slov ide o ambicióznu stratégiu, ktorá môže priviesť Ukrajinu k mieru už v budúcom roku! Kľúčovým prvkom je urýchlená pozvánka do Severoatlantickej aliancie (NATO) a posilnenie obranných schopností Ukrajiny.

Zelenskyj neostal pri slovách, jeho plán zahŕňa päť bodov a tri tajné dodatky. Ukrajinská armáda má pokračovať vo vojenských operáciách v Kurskej oblasti na ruskom území, čím chce ešte viac zatlačiť na Moskvu. A to nie je všetko! Ukrajina plánuje nasadiť nejadrové odstrašujúce zbrane priamo na svojom území. Cieľ? Donútiť Rusko sadnúť si za rokovací stôl!

Vo svojom prejave Zelenskyj kritizoval krajiny ako Čína, Irán a Severná Kórea za ich tichú podporu Ruskej invázie a vyzval západné krajiny, aby povolili použitie zbraní dlhého dosahu na okupovaných územiach.

Ukrajinský líder zároveň tvrdí, že odovzdanie ukrajinského územia neprichádza do úvahy – žiadny obchod s územím ani so suverenitou Ukrajiny! Plán má Zelenskyj v pláne predstaviť aj na nadchádzajúcom summite EÚ, kde bude hľadať podporu európskych lídrov. Závisí od neho osud nielen Ukrajiny, ale možno aj celej Európy!

Zdroj: agentura Reuters

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *