Zelenskyj varoval Slovensko pred dôsledkami nedostatočnej podpory Ukrajine!

Vo štvrtok 12. októbra sa v Bruseli stretol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj so slovenským premiérom Robertom Ficom. Po stretnutí, počas spoločnej tlačovej konferencie s generálnym tajomníkom NATO Markom Ruttem, Zelenskyj poskytol ostrý odkaz Ficovi a varoval Slovensko pred dôsledkami nedostatočnej podpory Ukrajine.

Zelenskyj zdôraznil, že na stretnutí s Ficom mu „povedal veľa vecí“ a jasne vyjadril očakávanie, že Slovensko bude pokračovať v pomoci Ukrajine, ktorá čelí ruskej agresii. Upozornil, že v prípade, ak by Slovensko zmenilo svoj prístup a podporu neposkytovalo, môže pocítiť dôsledky krokov ruského prezidenta Vladimira Putina, čo naznačuje riziká spojené s geopolitickou situáciou v Európe.

Tieto slová sú reakciou na nedávne vyjadrenia Roberta Fica, ktorý prejavil skepticizmus voči pokračovaniu vojenskej pomoci Ukrajine. Nový postoj slovenskej vlády predstavuje zmenu oproti predchádzajúcej podpore Ukrajiny a môže mať dopad na vzťahy medzi oboma krajinami.

Zelenskyj svojimi výrokmi apeloval na zodpovednosť Slovenska a zdôraznil potrebu jednotného postoja v Európe voči ruským hrozbám. Jeho vyjadrenia reflektujú obavy Ukrajiny z oslabenia medzinárodnej podpory, čo by mohlo ovplyvniť vývoj konfliktu s Ruskom a stabilitu v Európe.

Zdroj: APP

redakcia PremiumNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *