Zomrel Daniel Mikletič: Slovenský textár a spevák

Slovenská hudobná scéna prišla o výraznú osobnosť. Vo veku 65 rokov zomrel známy popový textár, novinár, scenárista a spevák Daniel Mikletič. Mikletič, autor textov mnohých populárnych piesní, zostáva nezabudnuteľným pre svoje príspevky k slovenskému hudobnému dedičstvu.

Narodený 19. februára 1959 v Bratislave, Daniel Mikletič sa vyprofiloval ako výrazná osobnosť v oblasti médií a hudby. Vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, so špecializáciou na rozhlas a televíziu. Svoju kariéru začal v redakciách časopisov Bratislava a Kam v Bratislave.

Ako textár sa preslávil piesňami, ktoré sa stali ikonami slovenskej hudobnej scény. Medzi jeho najznámejšie texty patria “Po schodoch” od skupiny Banket, “Vidiečan” a “Nechajte si ju!” od skupiny Vidiek, “Maturitné tablo” od Júlie Hečkovej a “Prvé milovanie” od Oľgy Záblackej. Jeho texty charakterizovala jedinečná schopnosť zachytiť emócie a atmosféru, čím si získal srdcia mnohých poslucháčov.

Okrem toho pôsobil aj ako hudobný producent, režisér a scenárista. Bol tvorcom viacerých populárnych televíznych relácií ako Senzi Senzus, Ranč a Šlágerparáda, ktoré obohatili slovenskú televíznu produkciu.

Daniel Mikletič svojou prácou ovplyvnil nielen hudobnú, ale aj televíznu scénu na Slovensku. Jeho odchod zanechal prázdne miesto, ktoré bude ťažké zaplniť. Jeho tvorba a prínos pre slovenskú kultúru však zostanú navždy v pamäti jeho fanúšikov a kolegov.

Redakcia Premiumnews sa pridáva a vyjadruje hlbokú úprimnú sústrasť pozostalým. V tejto ťažkej chvíli myslíme na rodinu, priateľov a všetkých, ktorí Daniela poznali a vážili si ho. Nech odpočíva v pokoji.

redakcia PremiumNews